Živá ulice - Plzeňská setkání a Johan o.s. přinášejí první plzeňský Hyde Park

(Plzeň) Od 9. do 18. srpna se v Plzni uskuteční první Plzeňský Hyde Park a to ve spolupráci festivalu Živá ulice a občanského sdružení Johan o.s., které bude projekt realizovat. Hyde Park je první akcí v regionu, která nabízí občanům, organizacím či dobrovolným spolkům prezentovat veřejně své nápady, radosti i smutky nebo svou práci.

Živá ulice - Plzeňská setkání a Johan o.s. přinášejí první plzeňský Hyde Park

Tisková zpráva ART Prometheus o.s. a Johan o.s. k 2. 5. 2015

klíčová slova: plzeň, kultura, zapojení občanů

Důraz klademe na prezentaci kulturně aktivních lidí z Plzně i širokého okolí, protože přeci město by mělo být v následujících letech synonymem kultury,” naráží na EHMK 2015 Plzeň Lenka Hodoušová z Johan Centrum. Samotná organizace EHMK 2015 Plzeň se stala po boku dalších partnerem celého festivalu Živán ulice - Plzeňská setkání a dle slov jejího ředitel Tomáše Froydy je festival dokonce “jednou z vlajkových lodí projektu”.

Realizátorem tříměsíčního projektu Živá ulice je občanské sdružení ART Prometheus, které má za sebou producentskou činnost v oblasti festivalů, pouličního divadla ale i účast na prestižních projektech jako byla divadelní reprezentace českého pavilonu na EXPO 2010 či zahájení mistrovství světa v ledním hokeji v slovenských Košicích. “Přestože víme, že za námi stojí roky dřiny a zkušeností,. stejně tak dobře víme, že místní prostředí nejlépe znají organizace, které v Plzni působí a proto jsme se obrátili na ty nejzpůsobilejší, aby vzali na své bedra realizaci tak klíčové části programu jako je Hyde Park - na Johan Centrum,” dodává umělecký ředitel festivalu Živá ulice - Plzeňská setkání Jakub Vedral.

Každému, kdo se do 30. června 2012 přihlásí na emailu hydepark@zivaulice.eu se tak dostane příležitosti vystoupit se svým představením, koncertem, přednést nápady, vylepšení pro město i jeho obyvatele či předvést práci své organizace či spolku. Detailní informace o přihlášce naleznou pak zájemci na webu www.zivaulice.eu/zapojte-se

Kontaktní osoby:

Lenka Hodoušová / Johan Centrum